Byggare

För oss handlar det inte bara om att bygga, vi förverkligar drömmar

QICON renoverar och bygger ut villor och lägenheter i Stockholm och dess förorter. Vi är ett utav Sveriges mest välrenommerade företag när det kommer till renovering, ombyggnad och tillbyggnad (ROT) för målgruppen konsumenter och föreningar. Vårt koncept är helhet, styrning och kvalitet.

Qi [ki:] står för energi. Key är nyckel. QI Construction AB är nyckelfärdigt byggande. Vi hjälper dig att hitta energin genom att förverkliga dina drömmar!

BKR-logga

Behörig Våtrum

Vi är ett behörigt våtrumsföretag med behöriga plattsättare, vilket betyder att vi följer Byggkeramikrådets regler (BBV) och använder godkända tätskiktssystem samt väljer i övrigt lämpliga material och konstruktioner.

Säker vatten

Säker Vatten

Vi är ett auktoriserat VVS-företag, vilket betyder att vi kan utföra VVS-installationer enligt Säker Vattens branschregler och har rätt att använda oss av Säker Vattens logotyper.

Elsäkerhetsverket

Behörig EL

Vi är ett registrerat El-företag vilket betyder att vi har anmält att vi utför elektriska installationer med behöriga elektriker och har ett utvecklat egenkontrollsystem för bla de elektriska installationerna.

Villaägarna

Kvalitetssäkrat

Vi har godkänts av Villaägarna, vilket är är en kvalitetssymbol som visar att företaget har en gällande ansvarsförsäkring, inte är svartlistat, har F-skattsedel och har bra omdömen.


Vi har gjort en mindre tillbyggnad av vårt hus samt omläggning av tak och dränering med QI Construction. Vi upplever att processen har fungerat mycket bra. Snabb återkoppling och kommunikation, trevliga byggnadsarbetare och ett gott resultat. Kan utan tvekan rekommendera QI Construction för liknande tillbyggnader och ombyggnationer. Vi hoppas fortsätta vårt samarbete med företaget till hösten men då för renovering av källare.
Reco.se

5 stjärnor


Fler recensioner

Victoria L

2017-07-17

QICON har renoverat ett av våra badrum på ett mycket föredömligt sätt. Det var en omfattande renovering där hela golvplattan fick bilas och gjutas på nytt med nya avloppsdragningar och vattenburen golvvärme. Vi är nöjda med både planering, uppföljning och genomförande av projektet som gick på budget och tid. Supertrevliga och kunniga hantverkare möttes vi av hela tiden.
Vi kommer använda QICON i framtiden för nya projekt och rekommenderar gärna företaget.
Reco.se

5 stjärnor


Fler recensioner

Peter B

2017-01-19

Vi förverkligar din dröm

För oss handlar det inte bara om att bygga, vi förverkligar drömmar.

Våra tjänster

Vi tillhandahåller ett totalansvar för renovering av badrum, kök och källare, andra bostadsutrymmen samt tillbyggnad. Vi är lyhörda på vad vår målgrupp konsumenter och föreningar vill ha hjälp med. I utbudet ingår också specifika tjänster, som el-arbeten, VVS-arbeten, snickeri-arbeten och måleri-arbeten. Även om vi alltså kan utföra enstaka tjänster inom respektive yrkeskategori, så är tjusningen med att anlita oss att man som beställare får någon som tar ett totalansvar för hela processen. Vi står med egen personal inom alla yrkeskategorier, och är det någon specifik kunskap vi saknar, så har vi ett etablerat kontaktnät av arkitekter, konstruktörer, smed, plåtslagare, trappspecialister, pool-byggare mfl att luta oss mot.

Varje projekt leds av någon av våra kunniga ingenjörer, vilket medför bra styrning genom hela byggprocessen. Ett totalansvar innebär att vi har full kontroll på alla arbetsmoment och att vi därigenom kan korta ned väntetider och hålla utlovade tidsplaner. Då tid bokstavligen är pengar i byggnadsbranschen leder det till att vi kan optimera era renoveringskostnader.

Kök

Omsättning 2016

Antal anställda

Tål att jämföras

Fler nyckeltal finns på allabolag.se

Slutförda Projekt 2016

Badrumsrenovering

QICON har lång erfarenhet av badrumsrenoveringar och ser det som något av en specialitet. Att renovera ett badrum är ett fullständigt byggprojekt i miniformat där man behöver alla kompetenser.

Badrum

Renovera Badrummet

Att renovera sitt badrum är på många sätt den mest komplexa renoveringen att göra och något man definitivt inte skall göra själv. Dels är badrummet, eller våtrummet, det utrymme i huset som är omgärdat av flest regler. Dels måste en samverkan av olika yrkeskategorier ske på en liten trång yta och slutligen så är valen du har att göra många. Våtrummet är ett stort och komplicerat byggprojekt i miniformat, och för detta behövs proffs, om det ska bli rätt! Vi på QICON är riktigt bra på att renovera badrum och ser det lite som vår specialité.

Platsbesöket i badrummet är viktigt, eftersom många av de utredningar vi måste göra, bara kan göras på plats. Vi behöver titta på vad det är för bjälklag, vad väggarna består av, hur vattnet tar sig in i badrummet och hur avloppet tar sig därifrån. Under platsbesöket går vi igenom hur du vill ha det i badrummet, och baserat på den utredning vi gör och de önskemål du har skapar vi vår offert.

Eftersom valen är många i badrummet är startmötet viktigt. Här går vi igenom med dig i detalj vilka möbler och vilken inredning du valt och kommer överens om vem som skall köpa sakerna. Vi har rabatter som du får ta del av och det finns andra fördelar med att låta oss köpa allt. Du får då en garanti på helheten, inte bara på arbetet.

Hos oss är det i regel en person som bygger badrummet, från rivning till sista monteringen av krokarna. Till sin hjälp har badrumsbyggaren en behörig elektriker och en auktoriserad rörmokare. Självklart lämnar vi ifrån oss alla viktiga dokument när vi är klara: Kvalitetsdokumentet för tätskiktet, SäkerVatten-intyget för de sanitära installationerna och isolationsmätningsprotokollet som visar att elen är säker.

Vi har tagit fram en film som visar hur en hel badrumsrenovering går till, från dröm till färdigt badrum. Filmen hittar du här.

Köksrenovering

Anlitar du QICON när du skall renovera köket så utökar du dina möjligheter, då vi kan flytta väggar, avlopp, vatten och eluttag så att de passar den design du valt.

Renovera Köket

Köket har blivit ett av de mest centrala rummen i ett hem. I många familjer är det inte bara ett rum där man lagar mat utan även stället där hela familjen samlas och umgås vid middagsbordet, där man hjälps åt med läxorna och där man samlar informationen om vad som händer i veckan i form av scheman och lappar från lärare och arbete. Idag är köken ljusa, rymliga och öppna, och är ett ställe där vännerna alltid samlas vid fest. Så det är klart att en köksrenovering ligger högt på önskelistan.

Det finns två sätt att renovera ett kök på. Det ena är att byta skåp och luckor och sätta in nya vitvaror och nytt stänkskydd. Detta är något som är ganska enkelt att göra och som du till och med kanske kan göra själv. Den andra typen av köksrenovering är mer komplex och kräver betydligt mer och bredare kunskap och erfarenhet. I många fall önskar du som beställare kanske göra om planlösningen helt och varför inte göra köket så där öppet som du alltid velat ha det, genom att tex ta ner en vägg.

Alla väggar kan tas ner. Det är bara fråga om hur bärande de är. En icke bärande vägg kan rivas utan problem. En stöttande eller en bärande vägg kräver dels en bygganmälan till kommunen, dels en beräkning, vilken last som ligger på väggen, och hur den kan ersättas med en balk och pelare. Vi hjälper dig i bedömningen om det behövs en konsultation av en konstruktör eller inte och vi kan ta fram en K-ritning för en avväxling. En K-ritning kostar ca 7-10 tusen kronor. Vi har stor erfarenhet av att växla av bärande väggar och att också göra rivning och håltagning.

Med ett större rum att planera köket i har du nästan helt fria händer att designa köket till ditt drömkök. Att flytta på el är ingen utmaning för oss och så länge du bor i ett hus med 3-fas in till din gruppcentral så är det heller inga problem att få alla de maskiner du vill sätta in i köket att fungera samtidigt. Ofta passar vi på att byta ut el-centralen när vi ändå håller på med elen. Då får du ny säker el i hela ditt hem.

Att flytta vatten och avlopp kräver ofta en lite större utredning och kan ibland dra med sig lite kostnader. Branschreglerna SäkerVatten tillåter inte längre att vattenrör skarvas i kök, så länge du inte lägger ett tätskikt på golvet. Vi ställs ofta inför faktum, att för att slippa en onödig avvikelse från branschreglerna så önskar du kanske att vi drar om rören hela vägen från sin kopplingspunkt i källaren eller i ett rör-schakt för stammarna. För oss ingen utmaning, men det kan kosta lite mer. Å andra sidan får du ett kök som ditt försäkringsbolag också vill försäkra.

Ventilationen i köket är viktigt. Det skall finnas en frånluft i köket, antingen genom självdrag tex genom skorstenen, eller genom en mekanisk frånluft. Den kan vara kombinerad med köksfläkten i vissa fall, men ofta förbjuder tex en bostadsrättsförening dig från att koppla köksfläkten på frånluften. I det fallet behöver du en kolfilterfläkt. Bäst resultat för fläkten får du om du har en helt egen sk imkanal för din köksfläkt, som går ut antingen på taket eller på fasaden.

Ta hjälp av en köksleverantör eller rita upp ditt kök hos IKEA för att få ditt kök att se ut som du önskar. Innan vi kommer på ett platsbesök är det bra om du har skissat upp köket, så vi kan ge en offert också på monteringen av själva snickerierna.

Glöm inte stänkskyddet! De flesta väljer någon form av keramik, men det finns även målad yta, glasskiva eller rostfria stänkskydd att välja bland. Kolla med oss så får du tips på detta.

Om du funderar på att göra den mer omfattande typen av köksrenovering beskriven ovan, då skall du kontakta oss. För dig innebär en köksrenovering med oss att vi tar hand om allt, och levererar kvalité i alla led. Självklart får du alla viktiga protokoll och intyg när vi är klara. Det spelar ingen roll för oss vilket kök du köper, i slutändan är de alla fyrkantiga lådor som skall upp på en vägg.

Kök
Badrum

Renovera Källaren

Att renovera sin källare kan ha flera syften. Du kan ha ett behov av att bli av med fukten och lukten. Kanske vill du konvertera källaren till en bostadsmiljö där en komfortabel inomhusmiljö står i fokus. Eller varför inte ett nytt badrum i källaren, eller en tvättstuga eller …

Motiven till en källarrenovering kan vara många och det viktigaste vid den här typen av renovering är att behovet får styra. I de allra flesta fall handlar en renovering av källaren om att få en behaglig miljö att vistas i, dvs de allra flesta vill knacka bort betong-golvet och ersätta detta med en isolerad ny betongplatta, gärna med golvvärme. Många skräms inför just det här, och tror att knacka en platta kostar jättemycket pengar. Så är det dock inte. Du kan budgetera med 6000 kr/m2 för att knacka bort gammal betong, gräva 20 cm och ersätta de 30 cm bortforslade massorna med 10 cm singel, 10 cm cellplast och 10 cm ny betongplatta. En vanlig fråga är hur mycket isolering man behöver lägga ner i golvet. Boverkets byggregler eftersträvar ett U-värde på 0,15 W/m² K i golvkonstruktioner. U-värde är ett mått på värmemotstånd, dvs hur mycket energi som sipprar ut i konstruktionen per m² och Kelvin. Med 10 cm cellplast uppnår vi ett U-värde på 0,36 W/m² K. med bara 5 cm har vi ett U-värde på 0,66 W/m² K och helt utan isolering ett U-värde på 3,33 W/m² K, så varje centimeter isolering i början har en stor betydelse, och för att komma ner till under 0,15 W/m² K behövs hela 30 cm isolering, vilket i de flesta fall är helt orealistiskt. Vi brukar säga, att 10 cm isolering är jättebra både för energihushållningen och komforten.

I många fall är takhöjden bara runt 2 meter och en sänkning av golvnivån med 10 cm innebär en märkbar skillnad i komforten. I de flesta fall är en sänkning av golvet med upp till 10 cm helt möjligt. En förutsättning är att det sk fundamentet till källarväggarna bottnar minst 40 cm under dagens golvnivå. I undantagsfall kan man förstärka grundsulan, men helst skall man undvika detta. Vi har dock varit med om fall där man knackar bort betongplattan, och ställs inför en källarvägg som helt saknar grundsula, och är ställd på enkel sand. I det fallet är det bara att ta till plywood, armering och betong och sätta igång och göra förstärkningar. Inte heller det ett stort problem, men det fördyrar självklart projektet och är inget vi kan ta höjd för i en offert.

När man har knackat bort betongplattan kan det vara lämpligt att se över avloppsrör i golvet. Det brukar vara gamla gjutjärnsrör som ligger där, och i många fall rätt trasiga sådana. Nya plaströr rekommenderas, liksom en förändring av inkommande el-ledning och vattenledning, när golvet ändå är öppet. Ofta har man en massa värmerör i taket också, och att få bort dessa, ner i plattan, skapar större rymd.

Mycket av el-installationerna kan göras i taket. Ofta sitter det asbest-skivor i tak i pannrum och garage och det kan vara bra om man som privatperson tar bort dessa själv, då företag som arbetar med asbest måste vara utbildade och auktoriserade. Det är ett fåtal företag som är detta, varför en asbestsanering kostar mycket pengar. En annan fundering gällande taken är att byta ut isoleringen av torv eller kutterspån mot modern mineralull.

Väggarna i en källare är ofta fuktiga. Skall man bygga badrum så rekommenderas att bygga innerväggar av stålreglar och stenull eller cellplast. Träkonstruktioner i källare är aldrig bra och ses som riskkonstruktioner. Vill man inte ha kakelplattor på väggarna är rekommendationen alltid att låta väggarna andas, genom att bara putsa dem och måla dem med en diffusionsöppen väggfärg. Plastfärger bör man i möjligaste mån ta bort, då de försämrar möjligheten för väggarna att andas.

När betongplattan är gjuten måste den vila. Ju längre den får vila desto bättre mot framtida sättningar med sprickor i ytskikten som följd. Byggkeramikrådet föreskriver 2 månaders väntetid innan tätskikt kan appliceras på golvet, Så en paus i källarprojektet, eller en indelning i två etapper är vanligt när QICON renoverar källare. Ibland är dock källaren så stor att vi har att göra under hela 2-månaders-perioden. Väggar och tak behöver ju inte vila. Och redan dagen efter betonggjutningen kan du gå på golvet.

När väggar och tak är reglade och glesade och el, golvvärme och sanitära installationer är förberedda skiljer sig inte en källarrenovering nämnvärt från en vanlig renovering av ett bostadsutrymme.

En lämplig budget för en normalstor källare på 50 m2 är 800.000 kr, självklart beroende på val av inredning mm, men för att planera, använd denna siffra.

Badrum

Tillbyggnad

Att bygga till har blivit ett allt vanligare alternativ till att flytta. Med ökade bopriser och minskat låneutrymme med lånetak så är lönsamheten i en tillbyggnad riktigt bra. Kan man bygga till, så ska man bygga till. En normal tillbyggnad på 15 m² i två plan ger 30 m² mer boyta, som i många kommuner runt Stockholm betingar minst 60 tusen per m². Och vad kostar tillbyggnaden? Nyckeltal säger mellan 20-40 tusen per m², beroende på om det skall byggas badrum och kök också. Nyttan är tydlig. En potentiell vinst vid försäljning och en betydligt billigare m²-yta än en nyköpt villa. Hur gör man då för att bygga till?

Innan ni kontaktar oss på QICON så skall ni vara på det klara med ert behov. Bäst är naturligtvis att redan ha en arkitektritning klar, en sk A-ritning, men gäller det endast en mindre tillbyggnad, en sk Attefallstillbyggnad, så går det bra med en enklare skiss. Vårt minimikrav är att ni måste ha bestämt vilka mått ni önskar.

Ofta så ställs vi inför beställare som vill bygga till men som inte kan precisera hur produkten skall se ut. Vi vill ju alltid ge en offert med fast pris, och ju mer produkten då kan definieras, desto mer exakt blir naturligtvis priset. I ideala fall kommer ni med ett helt förfrågningsunderlag (FFU), innehållande arkitektritningar och beviljat bygglov, konstruktionsritningar, administrativa föreskrifter, byggdelsbeskrivning, rumsbeskrivning (RumsA) och en materialbeskrivning. Är dessutom el och VVS projekterad så är underlagen helt kompletta. Med alla dess underlag kan vi förstå hur ni vill ha det och offerten blir träffsäker, jämförbar och utgör ett bra underlag för en senare kontraktshandling.

Nu behövs inte alla dessa handlingar nödvändigtvis vid en mindre tillbyggnad, men vid nyproduktion är det ett måste. QICON har utarbetat bra kalkyler och har lång erfarenhet om hur vi skall bygga, så även utan underlag går det att få en offert.

Tillbyggnader, till skillnad från inre renoveringar är styrda i kommunens detaljplan och ett bygglov är därför nödvändigt. Även om det är en enklare Attefallstillbyggnad, så behövs en bygganmälan, som ställer samma krav på redovisning på utseende och bärighet som en bygglovsansökan. Det är handläggningen av ärendet som är lite billigare och lite enklare. En arkitekt behövs nästan alltid för att ta fram underlag för bygglov/bygganmälan. QICON har kontakter för detta, som ni kan använda er av.

När lovet väl är på plats så behövs ett startbesked. Vid enklare åtgärder kan startbesked erhållas direkt med lovet, men oftast så behövs ett tekniskt samråd hos kommunen. Det kan bli aktuellt att presentera en konstruktionsritning på samrådet. QICON kan hjälpa er med kontakter även för detta, och vi kan också ta fram K-ritningar till ert projekt med hjälp av våra partners. En vanlig fråga är varför man behöver K-ritning. Vi som byggare vet väl hur man bygger? Absolut, vi som byggare vet hur vi bygger och vi brukar jämföra med att bygga lego. Bilden på kartongen är A-ritningen, lego-klossarna är materialet som ska sättas ihop av en byggare. Är det ett enkelt bygge så kan vi gissa oss till, genom att titta på kartongen, hur vi ska sätta ihop klossarna. Är det en större byggnad, där också snölaster, väder och vind ska tas hänsyn till, så måste en ritning finnas, som beskriver hur de olika delarna skall sättas ihop. Det är därför det behövs en K-ritning i de allra flesta fall.

När offerten är klar skriver vi ett avtal, det sk småhusentreprenadsavtalet ABS09. Det är framtaget av Konsumentverket och skall skydda dig som konsument. I många fall skyddas ni också av ett färdigställandeskydd, en sk färdigställandeförsäkring, om kommunen tycker att detta behövs.

Själva bygget går till så, att först görs grund, sedan stomme, fönster, ytterfasad och yttertak. Därefter går vi inomhus och isolerar, bygger golv och väggar, sätter el och VVS samt slutför med ytskikten. En tidsplan tas självklart fram och en betalningsplan som skall följa tidsplanen sammanställs. När bygget är klart hålls en slutbesiktning med en oberoende besiktningsman och om kommunen så önskar, även ett slutsamråd tillsammans med er och kontrollansvarig. Garantin för tillbyggnader är enligt Konsumenttjänstlagen två år. Vårt ansvar sträcker sig sedan i ytterligare åtta år, så att vi sammanlagt ansvarar för det vi byggt under tio år från slutbesiktning.

Den stora fördelen med att anlita QICON för er tillbyggnad är att ni endast behöver en avtalspart. Vi hanterar allt från grund till sista strykningen eller tapeten på väggen. En totalentreprenör helt enkelt, som förverkligar er dröm om ett finare boende, nyckelfärdigt!

QI Construction gjorde en ombygnation i min lägenhet. Köket bygdes upp på ny plats, och rör för vatten/avlopp, samt el-ledningar och ventilation drogs fram till ny plats. Målning av vägger, och kök monterades upp. 

QI Construction har varit proffsiga ända från första möte. Bra offert, och tydlig komunikation under tiden arbetet pågick. Duktiga medarbetare som såg till att hålla ”röra-nivå’n” under kontroll genom att städa efter sig varje dag. Viktigt då jag bodde i lägenheten medan arbetet pågick.

5 stjärnor


Fler recensioner

Harald J

2016-11-28

QI Construction är väldigt professionella och tillmötesgående när man anlitar dem. Offerten vi fick var mycket detaljerad och noggrann, med i princip varenda skruv specificerad för att både kunden och entreprenören ska känna sig säker med priset. 

De hantverkare som renoverade vårt badrum var väldigt trevliga och skickade till och med bilder till oss under renoveringens gång (tack Raimonds!) då vi avvaktade med att flytta in i vår nya lägenhet tills badrummet var klart. Vi är supernöjda och rekommenderar starkt detta företag!

5 stjärnor


Fler recensioner

Vilhelm F

2014-09-16

Kontakta oss

Fields marked with an * are required