+46 (0)8 51 51 70 70 info@wlabbet.com

Bra Bloggtips

Då var det dags att ge ut lite bra tips igen. Som “Exclusive Bloger” för wLabbet får du alltid dom här tipsen före alla andra. Men men, dags att ge dig lite tips då. Tänk på att vissa av de här förslagen kanske inte passar just din blogg eller din stil att blogga. Hör av dig i sånt fall så kan vi hjälpa dig.

Bloggtips #1: Var unik men ändå mainstream…

Vad menas nudå detta. Jo försök att hitta något som är lite unikt att skriva om men som ändå passar in på massor av människor. Hela din blogg behöver inte vara på detta sätt men det är alltid bra att vara unik. Men det finns en finkänslig gräns. Försök att skriva om något som antingen berör, eller som får dina läsare att känna sig engagerade eller glada. Att skriva om att du idag inte gjorde någonting utan bara slappa framför TVn och sedan posta en bild på dina ben och mjukistofflor med TVn i bakgrunden (punkt) kommer inte att ge dig fler läsare.

“ge folk något vanligt men samtidigt unikt”

Försök istället engagera läsarna med att komma med tips till en sådan dag, kanske berätta om vilken film du kolla på och kommentera något roligt om den, eller ännu bättre, berätta något fakta om filmen “http://imdb.com” (dem flesta gillar film och kan man lära sig något när man läser din blogg så kommer jag antagligen att komma tillbaka). Nu var detta bara ett exempel, men att ge folk något vanligt men samtidigt unikt är en mycket lyckat recept för att få fler besökare.

Bloggtips #2: Blogga ofta och gärna på samma tider…

I många år var den stora frågan som diskuterades i bloggvärlden om det var bättre att blogga ofta eller att bara blogga när du verkligen hade något bra att blogga om. Nu har det visat sig att ju mer du bloggar desto fler besökare får du, men självklart med kriteriet att du följer tipset ovan och självklart inte bloggar om samma sak hela tiden, ju fler ämnen du bloggar om desto flera läsare kommer du att få. Såvida du inte bloggar om Justin Bieber eller hästar….. Eller? Hehehe nä, skämt o sido, blogga om vad du vill men som sagt ju fler inlägg du gör desto större chans att du bli upptäckt av fler. Tänk också på att inte blogga antingen för långa eller för korta inlägg. Håll det mainstream helt enkelt. 🙂
Dvs det är inte lätt att slå igenom som bloggare och har aldrig varit, det ligger mycket hårt jobb bakom och mycket tid, men när du väl når dit så kommer det vara ett av de bästa jobben du kan ha.

Bloggtips #3: Skapa tävlingar eller ge bort presenter…

Att få presenter gillar alla och att tävla går många igång på. Det spelar ingen roll om du har 10 besökare för att du precis har börjat blogga eller om du har 1000 besökare om dagen – DU kan alltid kontakta företag på webben och fråga om dom vill vara med och sponsra en tävling. Får du inte napp efter första så försök igen bara. Du kanske själv har blivit uppringd av en säljare någon gång, dvs en sån där jobbig en som vill sälja dig ett årsabonnemang på strumpor eller ngt elabonnemang. Hur många gånger har du sagt ja? Ne precis.. 🙂 Får du inte napp efter 50 är det kanske dags att byta taktik :). Kanske kan du någonting som dina läsare skulle gilla. Du kan kanske rita jätte fint eller knyta underbara rosetter eller jätte duktig på att snida mönster på hästsadlar etc. Ge bort en sådan present till någon av dina läsare. Skapa en tävling eller ställ en fråga. Många stora bloggare gör detta hela tiden. Självklart får dem ju sponsring hela tiden för att dom är stora men dom gör det av en anledning och det är ju för att det lockar fler besökare. Alla gillar gratispresenter och tävlingar.

Bloggtips #4: Kommentera och hjälp andra bloggare…

Att hjälpa andra bloggare brukar ge det dubbla tillbaka. Länka till varandra. Kommentera ofta hos andra bloggare (inget spammande). Tex låt oss säga att du bloggar ofta om skor, du går in på en annan bloggare som vill ha tips om nya skor, eller som kanske precis köpt ett par som liknar dina. Kommentera och länka till ditt inlägg med bild på dina etc.

Bloggtips #5: Videos och bra bilder…

Att ta bra bilder brukar vara en bra början, men spring nu inte och köp den dyraste kameran du hittar utan oftast har du redan en perfekt kamera i din mobil som fungerar utmärkt att ta snygga och proffsiga bilder. Allt för många nya bloggare börjar med att köpa en ny systemkamera i tron att det ska ge dom mycket snyggare bilder. Om du är kunnig så kan en systemkamera ge dig mycket högupplösta och bra foton för att trycka tavlor eller liknande men att köpa en ny systemkamera för att fota dit vanliga bloggliv är helt onödigt och bara slöseri med pengar. I dagens iPhone´s eller Androider finns förträffliga filter som man kan lägga på som gör bilderna både proffsiga och snygga. Ofta handlar det om motivet, kameravinkel och ljussättning när det handlar om fotografering och allt det har du redan utan en dyr systemkamera. Sök på nätet efter “Ta bra bilder Guider”. Det finns tusentals som får dig att framstå som en proffsfotograf med bara en iPhone4:a.

Att publicera en Video lite då och då är alltid en bra idé, men det du ska tänka på är att inte göra den för lång. helst inte mer än 3 minuter utan försök att hålla dig till en och en halv minut. Visa något intressant eller prata direkt in i kameran. Försök att hålla kameran stilla och minska vibrationer och gärna så bra ljus som möjligt. Många studier har visat att videos där folk som pratar och tittar direkt in i kameran får mycket mer klick än tex en solnedgång.

Bonustips.

Tänk på att hålla bakgrunden i din blogg neutral och helst utan krångligt mönster, framförallt där texten presenteras. Det ska vara enkelt att läsa och tänk på att det är inte utseendet på din blogg som ger dig fler läsare utan innehållet. Ett jätte bra exempel på detta är “blocket.se” deras sida har sett precis lika dan ut sedan dom börja medans massor av försök att skapa något liknande har gjorts av andra företag som lagt hundratusentals ibland miljoner på design för att det sedan ska faila. Det är inte hur din blogg ser ut som räknas utan det handlar BARA om ditt innehåll. Men det måste gå lätt att läsa annars spelar det ingen roll.