+46 (0)8 51 51 70 70 info@wlabbet.com

Välkommen till wLabbet blogg

Här bloggar vi om sökmotoroptimering och ger goda råd och tips.

Frontend utvecklare HTML, CSS och JAVA

Vi har en kund som söker och efterfrågar en Frontend utvecklare.

Kundens önskemål:
“Vi söker en senior frontendkonsult, omgående och minst 3 månader framåt. Kandidaten kommer samarbeta i ett team med andra seniora fullstack-utvecklare, testare, UX-designers och produktägare

Kunskaper:

  • Vass på HTML / CSS / JS
  • Erfarenhet av att strukturera upp frontend-kod och jobba strukturerat med css-koden. Kandidaten kommer ansvara för frontendkoden och för att driva arbetet framåt
  • Kan React
  • Bra öga för design och tung på det visuella”

Uppdraget gäller Stockholm och självklart fast månadslön efter överenskommelse.

Skicka CV och ansökan till: rickard.svensson@wlabbet.com

Jobb erbjudande SEO kunnig sökes

Jobb erbjudande SEO kunnig sökes

SEO kunnig person med några års erfarenhet sökes.

Period: 20161001-20171031 med stor möjlighet till förlängning.

Omfattning: 100%

Placeringsort: Distans.

Roll: SEO expert

Nivå: Medium +

Avgörande kunskaper: SEO, Google Adwords, Google Analytics

Bra att ha kunskaper: 
Prestashop kunskaper
wordpress kunskap
PHP & mySQL

Generella Krav:
Vi söker nu en person som kan hjälpa oss att hjälpa två kunder som båda driver webbshoppar inom e-cigaretter och hårförlängningar.

Beskrivning:
Du ska ha jobbat med SEO förut och vara väl bekväm med Adwords och Analytics. Du ska veta hur och var en H1:a ska placeras och aldrig lämna en bild otaggad.

Skicka in din ansökan idag

Seniora Javautvecklare sökes

Seniora Javautvecklare sökes

Vi söker nu dig som är Senior Javautvecklare för uppdrag hos en stor kund. Du bör bo i Stockholm eller ha möjlighet att förflytta dig hit.

Period: 20160901-20161231 med stor möjlighet till förlängning.

Omfattning: 100%  (flera utvecklare)

Placeringsort: Stockholm

Roll: Senior Javautvecklare – Frontend komptens

Nivå: Senior

Avgörande kunskaper: Java8, Spring Framework (core, mvc, boot, security) react.js och/eller angular.js

Bra att ha kunskaper: 
Redux
HTML5
Underscore.js
Grunt
Node.js
Maven
Redis
Apache Solr
Jenkins
Kubernetes
Docker

Generella Krav:
i första hand söker kunden seniora Java-utvecklare som är sjävgående, som alltså inte behöver ledning för att utföra utvecklaruppgifter
applikationerna är inom bank/finans, så erfarenhet av bank/finans är ett plus
behovet är både fullstack-utvecklare, frontend- och backend-utvecklare

Beskrivning:
Till produktområde på IS/IT söker vi nu flera seniora javautvecklare med frontend-kompetens.

Produktområde CRM ansvarar för kundhanteringssystem för att stötta kundens kundservice och säljstödsystem till samtliga säljkanaler. Vi har ett värdedrivet arbetssätt med stadig grund i agila metoder och Lean Startup och sätter alltid användaren i fokus. Vi har en stark tro till innovation genom experiment och lärande. Arbetsmetoder som par- och mobprogramering, a/b testning, användartester och continuous delivery är en naturlig del av vår arbetsdag.

Vi har många spännande utmaningar under hösten 2016 och söker därför ytterligare seniora utvecklare som vill jobba i hela stacken. Du kommer att vara med i uppstarten av ett nytt spännande projekt i en microservices arkitektur där det finns stora möjligheter att påverka design och teknikval. Hos oss får du jobba med moderna tekniker och vara med om att utveckla helt nya lösningar för att maximera upplevelsen för både användaren och kunden. Du kommer att tillhöra ett starkt team bestående av ytterligare 21 utvecklare, 2 UX:are, 2 Produktägare och 1 agil coach. Teamet självorganiserar sig månadsvis i mindre grupper för att kunna skapa största möjliga värde tillsammans med våra närmaste intressenter genom att alla utvecklare själva får välja vilket initiativ de vill arbeta med.

Skicka in din ansökan idag

SharePoint-Server utvecklare sökes

SharePoint-Server utvecklare sökes

Vi söker nu dig som är kunnig inom SharePoint för uppdrag åt en storkund.

Period: 20160901-20171231 med stor möjlighet till förlängning.

Omfattning: 100%  (flera utvecklare)

Placeringsort: Valfritt

Roll:  Frontend utveckling och Backend inom SharePoint

Nivå: Senior

Avgörande kunskaper: SharePoint, .NET, aspx

Bra att ha kunskaper: 
HTML5
Microsoft SQL
Sharepoint
.NET
ASP
ASPX
VisualBasic

Generella Krav:
Vi söker nu kunniga utvecklare som har vana att jobba med SharePoint och Office365.

Beskrivning:
Det handlar om att bygga ett stort system tillsammans med kunden som i sin tur levererar detta vidare till slutkund. Ett ganska komplex men mycket intressant projekt som både kommer rädda liv, ja du läste rätt. Men också effektivisera för alla människor i Sverige. Arbetet kan skötas på distans men kräver dagliga rapporteringar och mycket stort krav på professionalism och kunskap inom projekthantering och just SharePoint utveckling.

Skicka in din ansökan idag

Bloggtips – 5 Heta tips för att få mer besökare till din blogg

Bloggtips – 5 Heta tips för att få mer besökare till din blogg

Bra Bloggtips

Då var det dags att ge ut lite bra tips igen. Som “Exclusive Bloger” för wLabbet får du alltid dom här tipsen före alla andra. Men men, dags att ge dig lite tips då. Tänk på att vissa av de här förslagen kanske inte passar just din blogg eller din stil att blogga. Hör av dig i sånt fall så kan vi hjälpa dig.

Bloggtips #1: Var unik men ändå mainstream…

Vad menas nudå detta. Jo försök att hitta något som är lite unikt att skriva om men som ändå passar in på massor av människor. Hela din blogg behöver inte vara på detta sätt men det är alltid bra att vara unik. Men det finns en finkänslig gräns. Försök att skriva om något som antingen berör, eller som får dina läsare att känna sig engagerade eller glada. Att skriva om att du idag inte gjorde någonting utan bara slappa framför TVn och sedan posta en bild på dina ben och mjukistofflor med TVn i bakgrunden (punkt) kommer inte att ge dig fler läsare.

“ge folk något vanligt men samtidigt unikt”

Försök istället engagera läsarna med att komma med tips till en sådan dag, kanske berätta om vilken film du kolla på och kommentera något roligt om den, eller ännu bättre, berätta något fakta om filmen “http://imdb.com” (dem flesta gillar film och kan man lära sig något när man läser din blogg så kommer jag antagligen att komma tillbaka). Nu var detta bara ett exempel, men att ge folk något vanligt men samtidigt unikt är en mycket lyckat recept för att få fler besökare.

Bloggtips #2: Blogga ofta och gärna på samma tider…

I många år var den stora frågan som diskuterades i bloggvärlden om det var bättre att blogga ofta eller att bara blogga när du verkligen hade något bra att blogga om. Nu har det visat sig att ju mer du bloggar desto fler besökare får du, men självklart med kriteriet att du följer tipset ovan och självklart inte bloggar om samma sak hela tiden, ju fler ämnen du bloggar om desto flera läsare kommer du att få. Såvida du inte bloggar om Justin Bieber eller hästar….. Eller? Hehehe nä, skämt o sido, blogga om vad du vill men som sagt ju fler inlägg du gör desto större chans att du bli upptäckt av fler. Tänk också på att inte blogga antingen för långa eller för korta inlägg. Håll det mainstream helt enkelt. 🙂
Dvs det är inte lätt att slå igenom som bloggare och har aldrig varit, det ligger mycket hårt jobb bakom och mycket tid, men när du väl når dit så kommer det vara ett av de bästa jobben du kan ha.

Bloggtips #3: Skapa tävlingar eller ge bort presenter…

Att få presenter gillar alla och att tävla går många igång på. Det spelar ingen roll om du har 10 besökare för att du precis har börjat blogga eller om du har 1000 besökare om dagen – DU kan alltid kontakta företag på webben och fråga om dom vill vara med och sponsra en tävling. Får du inte napp efter första så försök igen bara. Du kanske själv har blivit uppringd av en säljare någon gång, dvs en sån där jobbig en som vill sälja dig ett årsabonnemang på strumpor eller ngt elabonnemang. Hur många gånger har du sagt ja? Ne precis.. 🙂 Får du inte napp efter 50 är det kanske dags att byta taktik :). Kanske kan du någonting som dina läsare skulle gilla. Du kan kanske rita jätte fint eller knyta underbara rosetter eller jätte duktig på att snida mönster på hästsadlar etc. Ge bort en sådan present till någon av dina läsare. Skapa en tävling eller ställ en fråga. Många stora bloggare gör detta hela tiden. Självklart får dem ju sponsring hela tiden för att dom är stora men dom gör det av en anledning och det är ju för att det lockar fler besökare. Alla gillar gratispresenter och tävlingar.

Bloggtips #4: Kommentera och hjälp andra bloggare…

Att hjälpa andra bloggare brukar ge det dubbla tillbaka. Länka till varandra. Kommentera ofta hos andra bloggare (inget spammande). Tex låt oss säga att du bloggar ofta om skor, du går in på en annan bloggare som vill ha tips om nya skor, eller som kanske precis köpt ett par som liknar dina. Kommentera och länka till ditt inlägg med bild på dina etc.

Bloggtips #5: Videos och bra bilder…

Att ta bra bilder brukar vara en bra början, men spring nu inte och köp den dyraste kameran du hittar utan oftast har du redan en perfekt kamera i din mobil som fungerar utmärkt att ta snygga och proffsiga bilder. Allt för många nya bloggare börjar med att köpa en ny systemkamera i tron att det ska ge dom mycket snyggare bilder. Om du är kunnig så kan en systemkamera ge dig mycket högupplösta och bra foton för att trycka tavlor eller liknande men att köpa en ny systemkamera för att fota dit vanliga bloggliv är helt onödigt och bara slöseri med pengar. I dagens iPhone´s eller Androider finns förträffliga filter som man kan lägga på som gör bilderna både proffsiga och snygga. Ofta handlar det om motivet, kameravinkel och ljussättning när det handlar om fotografering och allt det har du redan utan en dyr systemkamera. Sök på nätet efter “Ta bra bilder Guider”. Det finns tusentals som får dig att framstå som en proffsfotograf med bara en iPhone4:a.

Att publicera en Video lite då och då är alltid en bra idé, men det du ska tänka på är att inte göra den för lång. helst inte mer än 3 minuter utan försök att hålla dig till en och en halv minut. Visa något intressant eller prata direkt in i kameran. Försök att hålla kameran stilla och minska vibrationer och gärna så bra ljus som möjligt. Många studier har visat att videos där folk som pratar och tittar direkt in i kameran får mycket mer klick än tex en solnedgång.

Bonustips.

Tänk på att hålla bakgrunden i din blogg neutral och helst utan krångligt mönster, framförallt där texten presenteras. Det ska vara enkelt att läsa och tänk på att det är inte utseendet på din blogg som ger dig fler läsare utan innehållet. Ett jätte bra exempel på detta är “blocket.se” deras sida har sett precis lika dan ut sedan dom börja medans massor av försök att skapa något liknande har gjorts av andra företag som lagt hundratusentals ibland miljoner på design för att det sedan ska faila. Det är inte hur din blogg ser ut som räknas utan det handlar BARA om ditt innehåll. Men det måste gå lätt att läsa annars spelar det ingen roll.

Bloggtips – Att byta blogg.

Bloggtips – Att byta blogg.

Byta Blogg

Funderar du på att byta blogg eller göra om din blogg?

Det första vi kan tipsa om är att: GÖR INTE DET!
Att byta blogg till en helt ny adress eller portal är oftast en ganska dålig idé och gör att du ofta tappar ganska mycket besökare. Har du en egen domän är detta inte så farligt men kan ändå skada din ranking på tex Google.

“Det viktigaste är att INTE stänga ner din gamla blogg och ABSOLUT INTE ta bort dina gamla inlägg”


Det är ganska många som byter blogg ganska ofta och det skadar inte bara ditt anseende som bloggare utan även din ranking på Google eller andra sökmotorer och linkbacks portaler.

Men vill du ändå byta blogg pga kanske har fått ett bättre erbjudande ifrån en ny portal eller så är du kanske inte helt nöjd med funktionerna på din nuvarande blogg så följer här några steg vi rekommenderar att du följer.

Steg1: Registrera dig och prova flera olika portaler och testa alla funktioner INNAN du byter. Det finns nästan inget värre för dina följare när du postar att du bytt till en ny portal och man sedan kommer ditt för att se att du även har bytt den. Tänk att varje klick till en ny portal och adress drar ner ditt besökarantal och följare med ca 20-50%

Steg2: När du bestämt dig för en ny portal och adress så förbered dina läsare på den nya adressen några veckor innan du helt byter och blogga parallellt på båda ställena under minst 1 vecka beroende på hur du ofta bloggar. Bloggar du bara en gång om dagen så är det rekommenderat att kanske förbereda dem 2-3 veckor innan själva bloggandet slutar på den gamla bloggen. Posta samma post på båda bloggarna.. Detta gör att övergången för dina läsare känns lättare och dem kan enkelt lära sig att byta adress. Ett smart tips är att efter halva övergångstiden tex skriva halva posten på den gamla bloggen och sedan skriva att dem kan läsa hela posten på den nya bloggen och länka enkelt med tydliga länkar.

Detta kräver lite mera jobb men gör att du verkar seriös och framförallt bryr dig om dina läsare.

Steg3: Försök att välja en så lik adress eller namn på din nya bloggadress som din gamla så det är enkelt att länka.

Steg4: Avsluta eller stäng ABSOLUT INTE ner din gamla blogg. Detta kan skada din synlighet jätte mycket. Framförallt på sökmotorer. Tänk också på att dina följare kanske har länkat till något inlägg i din gamla blogg och det skulle vara förödande för din synlighet på sökmotorer om den sidan då inte finns. Så låt allting vara kvar på din gamla blogg men lägg till i sidomenyn eller på något annat tydligt ställe att bloggen har flyttat till en ny adress. Dvs kommer någon in på din gamla blogg via en gammal länk till ett gammalt inlägg så ska det enkelt gå att se att bloggen har flyttat.

Steg5: Se till att den sista posten i bloggen är en uppmaning om att du bytt adress och länka tydligt till den nya.

Steg6
: Se till att kommentarsfunktionen är avstängd så inte massa spammare använder din gamla blogg till att posta spam.

Men som sagt Det viktigaste är att INTE stänga ner din gamla blogg och ABSOLUT INTE ta bort dina gamla inlägg även fast bloggen i fortsättningen inte kommer vara aktiv.

Följ vår Facebooksida för mera bloggtips så ofta vi kan: http://facebook.com/wlabbet

Vill du enkelt tjäna pengar på din blogg besök vår hemsida för mera information.