+46 (0)8 51 51 70 70 info@wlabbet.com

Byta Blogg

Funderar du på att byta blogg eller göra om din blogg?

Det första vi kan tipsa om är att: GÖR INTE DET!
Att byta blogg till en helt ny adress eller portal är oftast en ganska dålig idé och gör att du ofta tappar ganska mycket besökare. Har du en egen domän är detta inte så farligt men kan ändå skada din ranking på tex Google.

“Det viktigaste är att INTE stänga ner din gamla blogg och ABSOLUT INTE ta bort dina gamla inlägg”


Det är ganska många som byter blogg ganska ofta och det skadar inte bara ditt anseende som bloggare utan även din ranking på Google eller andra sökmotorer och linkbacks portaler.

Men vill du ändå byta blogg pga kanske har fått ett bättre erbjudande ifrån en ny portal eller så är du kanske inte helt nöjd med funktionerna på din nuvarande blogg så följer här några steg vi rekommenderar att du följer.

Steg1: Registrera dig och prova flera olika portaler och testa alla funktioner INNAN du byter. Det finns nästan inget värre för dina följare när du postar att du bytt till en ny portal och man sedan kommer ditt för att se att du även har bytt den. Tänk att varje klick till en ny portal och adress drar ner ditt besökarantal och följare med ca 20-50%

Steg2: När du bestämt dig för en ny portal och adress så förbered dina läsare på den nya adressen några veckor innan du helt byter och blogga parallellt på båda ställena under minst 1 vecka beroende på hur du ofta bloggar. Bloggar du bara en gång om dagen så är det rekommenderat att kanske förbereda dem 2-3 veckor innan själva bloggandet slutar på den gamla bloggen. Posta samma post på båda bloggarna.. Detta gör att övergången för dina läsare känns lättare och dem kan enkelt lära sig att byta adress. Ett smart tips är att efter halva övergångstiden tex skriva halva posten på den gamla bloggen och sedan skriva att dem kan läsa hela posten på den nya bloggen och länka enkelt med tydliga länkar.

Detta kräver lite mera jobb men gör att du verkar seriös och framförallt bryr dig om dina läsare.

Steg3: Försök att välja en så lik adress eller namn på din nya bloggadress som din gamla så det är enkelt att länka.

Steg4: Avsluta eller stäng ABSOLUT INTE ner din gamla blogg. Detta kan skada din synlighet jätte mycket. Framförallt på sökmotorer. Tänk också på att dina följare kanske har länkat till något inlägg i din gamla blogg och det skulle vara förödande för din synlighet på sökmotorer om den sidan då inte finns. Så låt allting vara kvar på din gamla blogg men lägg till i sidomenyn eller på något annat tydligt ställe att bloggen har flyttat till en ny adress. Dvs kommer någon in på din gamla blogg via en gammal länk till ett gammalt inlägg så ska det enkelt gå att se att bloggen har flyttat.

Steg5: Se till att den sista posten i bloggen är en uppmaning om att du bytt adress och länka tydligt till den nya.

Steg6
: Se till att kommentarsfunktionen är avstängd så inte massa spammare använder din gamla blogg till att posta spam.

Men som sagt Det viktigaste är att INTE stänga ner din gamla blogg och ABSOLUT INTE ta bort dina gamla inlägg även fast bloggen i fortsättningen inte kommer vara aktiv.

Följ vår Facebooksida för mera bloggtips så ofta vi kan: http://facebook.com/wlabbet

Vill du enkelt tjäna pengar på din blogg besök vår hemsida för mera information.